רולדת "שוקולד", תמרים ושקדים טבעונית
רולדת "שוקולד" תמרים ושקדים -
זהו קינוח קטן הנמצא אצלנו במקפיא כמעט באופן
קבוע בוריאציה כזו או אחרת...
הוא פשוט להכנה, טעים ומספק את הצורך השוקולדי
והמתוק שיש לחלקנו.
אופן הכנה
1. משרים כוס שקדים ללילה ולמחרת בבוקר מקלפים
אותם. (ניתן להשרות במים חמים ואז קרים להקלה על
מלאכת הקילוף אך קחו בחשבון שהחום פוגע בחומצות
השומן ובויטמינים אשר נמצאים בשקד הטרי).
2. מכניסים את השקדים הקלופים והשטופים למעבד מזון ולאחר מכן מוסיפים כף טחינה, 1/3 כוס קוקוס טחון ללא חומר משמר, 2 כפות אבקת חרובים (אנחנו נמנעים מאבקת קקאו מלבד מספר פעמים בודדות בשנה) ותמר מג'הול.
3. מעבדים את כל הרכיבים עד לקבלת עיסה אחידה ודביקה
4. שימו לב לדרגת המתיקות אותה אתם רוצים והכניסו את כמות התמרים הרצויה בהתאם. לרוב כ 10 תמרים מספיקים אך זה תלוי טעם.
5. ניתן להוסיף כמובן פיסטוק טרי וקלוף (אשר נקנה בקליפתו) או אגוזי מקדמיה/פקאן להעשרת טעם הרולדה.
6. מניחים את העיסה על נייר אפיה ומגלגלים לפי הצורה הרצוייה.
7. מכניסים להקפאה עד ליום למחרת.
8.חותכים את הרולדה לעיגולים ושומרים בקופסה אטומה במקפיא.
אשמח לשמוע איך יצא לכם...
בתאבון!
Comments