ריבועי חלבה טבעוניים ואנרגטיים
ריבועי חלבה טבעוניים ואנרגטיים שאתם וילדכם המתוקים לא תרצו להפסיק לאכול!
שומשום הוא אחד מהזרעים הטובים ביותר שיש בטבע
יש בשומשום שפע חלבון, ברזל, הרבה מינרלים וויטמינים.
הוא מכיל כמעט פי 10 מ"ג סידן בהשוואה למוצרי חלב ומומלץ מאוד לאלו הרוצים להגביר את כמות הסידן בתזונה.
ואני אוהבת להכניס אותו למתכונים שלי וכך למצוא גם עוד ווריאציות לשומשום מלא שהילד יאכל מלבד טחינה.
ריבועי החלבה המטריפים הללו מתאימים מאוד גם לאלו העוסקים בפעילות גופנית עצימה ומתלבטים מה לקחת איתם להעלאת האנרגיה בזמן הפעילות.
זהו תחליף מעולה לכל חטיפי האנרגיה וחטיפי "הבריאות" העשירים בסוכר, חומרי טעם וריח ושאר כימיקלים שלא כדאי להכניס לגוף.
הכמות מיועדת ל 15 ריבועים:
מצרכים:
כוס שומשום מלא טחון בבלנדר חזק או במטחנת תבלינים (ניתן לבקש בחנויות תבלינים לטחון שומשום)
1 כף טחינא (או טחינה רגילה אם אין בנמצא)
6 תמר מג'הול מגולען (או כל זן אחר שהוא רך)
4 משמש אורגני מיובש
אופן הכנה:
מכניסים למעבד מזון את כל הרכיבים ומערבלים עד לקבלת עיסה אחידה.
ממלאים תבנית סיליקון עם שקעים קטהים או משטחים על נייר אפייה אקולוגי ומעבירים למקפיא להתמצקות.
ניתן לאכול את הריבועים ברגע שמסיימים להכין אך הכנסתם למקפיא לכ 4 שעות תאפשר לעיסה להיות קשה יותר.
ניתן לשמור בהקפאה בקופסה אטומה כחודש
Comments